Ας το παραδεχτούμε. Κανείς δε θέλει να επισκέπτεται συχνά τους γιατρούς, απλά πρέπει. Το Internet Of Things (IOT) παίρνει σταδιακά όλο και μεγαλύτερο ρόλο στη σχέση του με την περίθαλψη μέσω έξυπνων και πρακτικών εφαρμογών.
προθεσμιεσ υποβολησ απδ 2015
Ένα καλό παράδειγμα τέτοιας εφαρμογής και μάλιστα εξ ’αποστάσεως είναι το Diabetacare. Η εφαρμογή αυτή δίνει στους γιατρούς όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται ώστε να ρυθμίζουν την φαρμακευτική αγωγή των διαβητικών ασθενών από απόσταση.
Άλλη εφαρμογή με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα είναι η Lively Home που απευθύνεται σε ηλικιωμένους ή και άλλους ασθενείς με παθήσεις όπως η άνοια. Με αυτήν την εφαρμογή μπορεί κάποιος, κυρίως συγγενής, να παρακολουθεί τις κινήσεις του ασθενή με σκοπό να επέμβει αν παρατηρηθεί κάτι ασυνήθιστο.
μποτες κυνηγιου orizo
μις υφηλιος τσοπεη
Επόμενη εφαρμογή με μεγάλη απήχηση είναι η ASD Healthcare. Αυτή η εφαρμογή καταγράφει και πιστοποιεί την ασφάλεια ζωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς τους.
Τέλος πάμε στις κλινικές δοκιμές. Καθημερινά πραγματοποιούνται εκατοντάδες πειράματα για φάρμακα και αυτά που τελικά θα βγούνε συνήθως θέλουν 17 χρόνια από τη στιγμή που κάποιος το σκέφτηκε μέχρι τη στιγμή που κάποιος θα το αγοράσει. Κάπου εδώ έρχεται και μπαίνει το Vodafone IOT που έχει ως σκοπό να συνδέει τις κλινικές δοκιμές παγκοσμίως για την βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων και συνεπώς την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.
Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε πως εφαρμογές σαν αυτές μόνο καλό μπορούν να κάνουν αφού στόχος τους είναι η ελαχιστοποίηση των αποστάσεων και η διευκόλυνση των ασθενών.
Μάθετε περισσότερα, για το πως μπορείτε και εσείς αξιοποιήσετε το IoT.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου