Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας του 2016, ο Λίβανος είναι μια από τις 22 χώρες όπου οι νόμοι περί διακρίσεων λόγω εθνικότητας απαγορεύουν στις γυναίκες να μεταβιβάσουν την υπηκοότητα στα παιδιά τους, στερώντας τους δικαιώματα και ευκαιρίες, αφήνοντας πολλά απάτριδες.
ψαρια ρηχα νερα
ποτε ειναι κλειστα τα πρακτορεια οπαπ
«Η κόρη μου έπρεπε να ξεχάσει το όνειρό της να γίνει αρχιτέκτονας και να σπουδάσει σχέδιο μόδας προκειμένου να αποφύγει να περάσει την επίπονη διαδικασία να βρει δουλειά μετά την αποφοίτησή της» λέει η μητέρα της Σάφα, Λιβανέζα που παντρεύτηκε Παλαιστίνιο. Όλες οι δουλειές, λέει, σε τομείς όπως η ιατρική, η μηχανική, η αρχιτεκτονική και η φαρμακοβιομηχανία είναι αποκλειστικά για Λιβανέζους πολίτες.
παραλια καθαρα ροδος
Μια μελέτη που δημοσίευσε η καθηγήτρια πανεπιστημίου Φαμίγια Σαραφεντίν, αποκαλύπτει ότι μεταξύ 1996-2010 πραγματοποιήθηκαν περίπου 18.000 γάμοι μεταξύ γυναικών από τον Λίβανο και ξένων υπηκόων. Η αδυναμία των Λιβανέζων γυναικών να δώσουν την εθνικότητά τους στους συζύγους και στα παιδιά τους έχει αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την οικογένεια. Οι σύζυγοι και τα παιδιά πρέπει να ανανεώνουν συνεχώς τις άδειες παραμονής και εργασίας και να πληρώνουν σχετικά τέλη για να ζήσουν και να εργαστούν νόμιμα στον Λίβανο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου