Η Ελλάδα στο πλαίσιο του Συμπληρωματικού Μνημονίου (Supplemental Memorandum of Understanding) είχε δεσμευθεί για την κατάρτιση ενός στρατηγικού σχεδίου κατά της διαφθοράς που βασίζεται στους εξής άξονες:
-Στη δημιουργία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 ενός μηχανισμού παρακολούθησης μιας σειράς σημαντικών οικονομικών εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων ιδίως των υποθέσεων διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, με στόχο τη δημιουργία αξιόπιστων ιστορικών δεδομένων για τη δίωξη και την επιβολή κυρώσεων σε αυτά τα εγκλήματα.
-Στην επεξεργασία έως το Δεκέμβριο του 2018 όλων των δηλώσεων πόθεν έσχες που κατατέθηκαν έως και το 2016 (με βάση το εισόδημα του 2015).
μποτοξ επωνυμες
ισοθερμικες καλτσες γυναικειες καταστηματα
-Στην τροποποίηση της νομοθεσίας για τα οικονομικά εγκλήματα (Ν. 4312/2014) που προβλέπει ότι οι κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα, αν επιστρέψουν στο Δημόσιο ποσά που φέρονται να έχουν υπεξαιρέσει, μπορούν να διεκδικήσουν επιεικέστερη αντιμετώπιση και ηπιότερη ποινή. Το σχετικό νομοσχέδιο πρέπει να παρουσιασθεί το αργότερο έως τον Οκτώβριο και να ψηφισθεί έως τον Δεκέμβριο.
ζητείται ψυχολόγος 2015
Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησε κατά την 83η ΔΕΘ διατράνωσε την βούληση του για καταπολέμηση της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου